Micro Obert Solidari – Presentació/participació

 

La ONG Moianès Solidari organitza un micro obert solidari el proper 30 de juliol a Calders: música de casa nostra, per a una bona causa!

  • El músic santjoanenc The Missing Leech, juntament amb altres formacions musicals bagenques i poetes de la contrada participaran a la vetllada.
  • L’acte es celebra per donar ressò a les accions cooperatives de la ONG amb malalts mentals de l’Àfrica

Música i poesia per una bona causa, podria ser el lema del micròfon obert solidari que tindrà lloc el dia 30 de juliol a Calders, a la plaça de l’església del poble.

De 9 del vespre a 11 de la nit la poesia i l’antifolk, el grunge, el folk o el pop faran pinya  per recaptar diners per a la ONG Moianès Solidari, organitzadora de l’acte. A les nou en punt començarà el sopar popular al poble, que costarà 10 euros als adults i 6 euros a la quitxalla. Aquests diners es donaran a la ONG per comprar medicaments destinats a malalts mentals de Costa d’Ivori. Els assistents al sopar veuran amenitzada la vetllada per les actuacions de músics i artistes bagencs que participaran en aquesta edició de micròfon obert solidari.

 La intenció de l’acte és oferir un ventall d’actuacions de músics i poetes de la zona, per donar ressò a les activitats de cooperació que l’ONG Moianès Solidari està portant a terme, en relació a l’atenció a malalts mentals de Costa d’Ivori (Àfrica).

 La ONG Moianès Solidari ja ha organitzat diversos programes d’ajuda a Costa d’Ivori,  destinats als malalts mentals africans. “A l’Àfrica les persones que pateixen alguna malaltia mental no tenen els recursos suficients per medicar-se i reintegrar-se a la societat. A més, si algú té algun transtorn d’aquest tipus de seguida se l’estigmatitza, se l’aïlla i se’l margina”, explica Gregoire Ahongbonon ivorià que té un centre d’atenció a malalts mentals africans on els ajuda a reinsertar-los en les seves societats i pobles, després de donar-los la medicació adequada, l’Association Saint Camille. Gregoire, es dedica a recórrer tots els pobles de Costa d’Ivori aplegant els malalts mentals de cada poble, que solen estar “lligats a arbres o encadenats a zones aïllades del poble”, els recull, els neteja i els porta al seu centre. Allà els medica i els ajuda a tornar a agafar confiança en ells mateixos. Posteriorment els torna a les seves famílies, amb la medicació pertinent.

 Es tracta del primer micròfon obert solidari, organitzat per la ONG i hi participaran  personalitats musicals com The Missing Leech, veu antifolk bagenca, Edu Mató, Le Clôtet avec Garcés o la formació manresana Falcon and Firkin. També actuaran en la vetllada el duet poètic Magenta, el poeta Josep Clotet i el músic calderenc Eladi Martínez, entre d’altres. L’acte està obert a tots els músics i poetes que vulguin pujar a l’escenari i als oients que vulguin passar una bona estona i ser solidaris alhora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: